17 juli 2017
10:40

Stureby SK 2

Referat: Davis Alliance - Stureby SK 2

Det var ett riktigt taggat Sturpen som gjorde Gothia-premiär mot amerikanskt motstånd på Kvibergs enda konstgräsplan. I första halvlek satte tjejerna försvarsspelet i det närmaste perfekt och förutom ett par chanser så hade Maja i målet en ganska lugn dag på jobbet. Strax innan paus satte hon också en perfekt lång utspark på Amanda som kom igenom och efter motlägg med den amerikanska målvakten bara hade att raka in bollen i mål. Här blev hon dock nerriven och alla väntade på straffsignalen. Alla utom domaren som uppenbarligen måste haft blicken åt ett annat håll. Situationen skulle visa sig bli extra avgörande då David Alliance i anfallet efter vände och kunde göra 1-0 efter en mycket fin individuell prestation.

I halvlek nummer två inledde Sturpen fint med ett stolpskott menmafginalerna var tyvärr inte med tjejerna den här gången och när kvitteringen uteblev räckte inte orken till att hålla uppe det fina försvarsspelet hela vägen.

Slutresultatet skrevs till 0-4 men vi tar med oss den fina halvleken och laddar med bad och invigning inför morgondagens match.